Kompisar på nätet svt spa eskilstuna

Sveriges bidrag i grundomgången av Battle of the Kings 2018 kommer från Harley-Davidson Umeå, Luleå, Järvsö, Täby, Stockholm, Trollhättan, Göteborg och Malmö. Hojen är en stelbenschopper baserad på en Evo-Sportster och den som minns sin MCM-historia vet att det var Mika Nieminen som byggde MCM:s projekthoj Viridian. Egentligen så kom de på en poängmässigt delad förstaplats med H-D Uleåborg, men eftersom de har ett lägre snittpoäng, utdelat på domarrösterna och folkets röst, så var det den norska hojen från H-D Kristiansand som vann. Större reportage kommer i MCM nummer. Du kan se öppettider och boka biljetter på mässans hemsida. Ava MC tog, som vi nämnt tidigare, över försäljningen i Stockholm av Indianer efter att Fullhouse Garage Shop bestämde sig för att lägga ner nyhojförsäljningen.

Då måste man finnas där för sina barn. Skandinaviska hojbyggare har alltid hållit en väldigt hög kvalitet på sina hojar, sade Axel när vi fick tillfälle att byta några ord med honom. Alla nya kataloglanseringar åtföljs alltid av en berättelse ur verkliga livet, där killarna på W W har rest till olika platser över världen med hojar byggda av vissa av.000 delar som säljs av. Staden är en westernstad i stil med High Chaparral och en av de årligen återkommande hojhändelserna här är världens största Boss Hoss-träff. Den här gången blir det annorlunda, säger Owe. Här är det som alltid i huvudsak mcrf:s medlemmar som visar upp nya och hojmodeller och tillbehör. Det är alltså 40 år sedan som Kenth Öhlin startade tillverkningen av de idag världsberömda och närmast legendomsusade stötdämparna. En hel del andra delar är även på gång, som en räfflad transmissionskåpa till EBR och Buellmotorer i aluminium. Familjen vande sig redan från början.

Numrets verkliga sensation är utan konkurrens Nicke Giftorm Svenssons helt osannolika Harleyracer. Purple Haze kommer du att kunna läsa mer om i MCM under våren. Det blev fel i det senaste numret av MCM. Starten sker som tidigare vid Shell-macken på Lindhagensplan. Jag tror det blev runt 7-8 hojar för produktion där jag höll i pennan som vanlig designer. Igår hälsade Lofterud, numera pensionär, på hos MCM:s redax och han anlände med stil! Det var verkligen ett halleluja moment för alla oss som var närvarande. Shire har dessutom byggt en ny Moon-Traja. Än värre är läget för fansens idol (nu sedan Guy Martin lagt hjälmen på hyllan) Bruce Anstey från Nya Zeeland.

I kommande nummer av MCM presenterar vi ett fett resereportage från Kuba. I nya numret serveras vi allt från en drömresa genom USA till hempul i Istermyrliden, långgafflat från Göteborg, orejkat från Strängnäs och tillbakaflytt i Glemseck. Håkan Carlqvist blev 63 år gammal. John Eyre ställer ut på Karlskoga Konsthall i samband med Karlskoga Motorsportvecka. Christian Denstedt från "Maniac Mechanix" skapade Lily, som är en av de mest ambitiösa Custom Sports-maskinerna någonsin. Med facit i handen.

Allt som är kromat på de övriga modellerna är svart eller svartkromat på denna mörka skapelse. I år var det åter Svenska Mässan i Göteborg som stod som arrangör för mcrf:s motorcykelmässa. Utställningen körs koncentrerat på en enda dag. Tillsammans med en jury som består av Nicholas Bech från WrenchMonkees i Danmark och Winston Yeh från RoughCrafts i Taiwan koras inom kort de regionala vinnarna. Allt får dessutom hjälp av modern ride by wire-teknologi vilket med bränsleinsprutningen och vätskekylningen ska minska bränsleförbrukningen med hela.

Det blir stuntshower på mässans actionarena, där det även finns möjlighet att köra en del motorcyklar. Den har samma 1202-kubiks V-twin som Iron 1200, även om hojen har lite mer krom och polerade detaljer, samt 16-tums framfälg och däck istället för 19" som Iron har. Klasserna för Custom Chrome International Bike Show Series är: Championship, Modified Harley, Jammer Old School, RevTech-Performance, Chopper, Bagger och Sportster-Engine. De gula skyltarna visar vår rekommenderade vägsträckning. Din webläsare kan inte läsa in denna video. Under vår vecka på European Bike Week vid Faaker See fick vi chansen att köra en av Harley-Davidsons nya Softails. Med på läktaren sitter Karen Davidson, Willie G Davidsons dotter, som själv gick kursen häromdagen. Vi lyfter på hatten och säger grattis till samtliga pristagare. Sedan höger vid Järva krog ut på E18 via Bergshamra och vidare på Norrtäljevägen. 10.00 öppnar utställningen och.00 är det prisutdelning.

Motorn blir inte bara större på 114 cui (1868 cc utan får upp till 40 mer effekt och bibehåller ändå samma vridmomentkurva. Trion kommer att tillverka en serie old school-prylar till custombyggen och har redan speed E-shifters, mekanisk insprutning, framgafflar och snart även chopperramar i utbudet. Det går ut ett pressmeddelande i slutet på nästa vecka från min nya arbetsgivare. Indian Motorcycle Company har anställt Ola Stenegärd som chefsdesigner. Men det är en lång säsong och vi har väldigt mycket racing framför oss, säger Gary Gray på Indian Motorcycle Racing. 2015 skulle alla bygga på en H-D Street 750, under 2016 var det en Sportster 883.

Intressant att se om fler tillverkare väljer att satsa, och hur Harley kommer att hantera det nya konkurrensläget? Den 8-16 september kommer det att samlas minst 25 000 bikers i olika campingbyar och hotell runt sjön, varav Custom Chrome Europe håller till i Arneitz med sin CCE Ride In Bike Show på Arneitz Custom Show, som är veckans största och mest välbesökta customshow. Vi pratade med konstruktörerna och körde hojen på riktigt fina, kurviga alpvägar. Det var ingen mindre än David Fiddaman, mannen bakom Davida Helmets ( m ) som dök upp för att göra sin årliga visit i samband med showen. Grindarna öppnar vid "high noon" på lördag efter paraden. Titeln Nordic Custom King går i år till Harley-Davidson Kristiansand. Innan den hade han bara haft en moppe.

Det kommer att vara minst 25 000 bikers på plats runt sjön, i parader och på olika campingbyar under veckan. Jag bodde på Gran Canaria på 60-talet där jag plåtade modeller åt tidningen. Traditionellt och fantastiskt välgjort blir det med bröderna Blückerts klassiska svenska långgafflade Harleys. Anders Lundgren på Fullhouse Engineering meddelar i ett Facebook-feed att företaget kommer att sluta sälja Indian-motorcyklar vid årsskiftet. Värstingutförandet kommer att ha Öhlinsfjädring och Brembobromsar. Byggnationen är helt igenom kompromisslös i fråga om tid och pengar. 2017 års TT-tävlingar lovar att bli något alldeles extra. Om du har en passande Kawa så bör du lägga märke till detta! 10-16) anordnas Ava Bikers Day i AVA MC:s butik på Vårby Allé 53, söder om Stockholm. Arrangören AMD kör numera VM vartannat.

Katalogen kostar cirka 150 spänn och kan köpas hos din lokala W W-handlare, eller beställas. Ja, alltså Jag hade flyttat till Nordpolen för att få jobba med de här två killarna, så det har aldrig varit snack om varför, säger Brandon. inför 2019 lanserar H-D en helt ny power cruiser, byggd runt ett Softail-chassie och Harleys 114 kubiktums big twin-motor. Det ska se ut som en strippad Bonneville T120, men hojen har egentligen helt ny ram med monoshock-fjädring bak och i övrigt et minimum av detaljer för att skapa bobberkänslan. "Blue Bandit" är en boar- Softail skapad av Thunderbike har fälgar, bromsskivor och motorkåpor från Performance Machine plus Biltwell-risers. Givetvis kommer vi uppmärksamma detta på allehanda sätt, och inte minst kommer vi att satsa på att göra en ännu bättre tidning. Det är alltså den redan kända Road King som har omformats till en låg och mörk custombagger direkt från fabrik. Det blir mycket resande, men det är man ju van vid, säger Ola till MCM. Can I stop by for a cup of coffee? I år firar showen 25 år och utöver hojar och företag finns där även liveband, pinstripers och bikercafér.

Killarna hade byggt en Sportsterbaserat maskin som ansågs stå i en klass för sig. Ride to Work Day är en global företeelse som hålls den tredje måndagen i juni varje år och startade i USA för 27 år sedan. M Den 4-6 december var det dags för den elfte omgången av Custombike-Show i Bad Salzuflen. Den har alltid stått exponerad på MCM:s redaktion. Det låter och för sig ungefär lika sexigt som en Indian med H-D-klon som drivlina.

Modellen kommer med namnet V4RR och V4SS. Han börjar på Handelsboden vid nyår och tar över butikchefsrollen den 1 mars. Årets sista nummer av MCM avslutar ett fantastiskt jubileumsår där vi firat 30 år, inte bara för tidningen utan även för Mälaren Runt. Priser är ännu inte satta för svenska marknaden. Båda med en kraftfull KTM-stånka på 693 kubik. De utvalda utställarna bjuds på övernattning en natt för två personer och inträde på mässan samtliga dagar. Med egenproducerad, 72-graders V4-motor. Adressen är Kanalvägen 1 i Avesta och det är öppet.

Den är endast körd för utvärdering och sedan isärtagen och hopmonterat på nytt. Förra året besökte vi European Bikeweek och fascinerades över mängden hojåkare som hade kommit från hela världen för att beskåda detta enorma spektakel. Det var med hjälp av Mika Nieminen och Jussi Lindgren på Harley-Davidson Tammerfors som Olli fick chansen att förverkliga sin vision om en smal, lång och benhård Sportster-chopper. Den 7 april kördes första rundan av brittiska dtra Hooligan Championship på Kings Lynn. David Burman kommer att köra snöskoter på vattnet i Norrtälje hamn. Efter att Indian vunnit fjolårets amerikanska Flat track-mästerskap premiärvisades FTR1200 Custom i samband med Milanomässan och sedan dess har Indian startat en reklamkampanj där hojen visas överallt, är med och kör sprintrace, samt återkommer i små reklamfilmer på olika sociala media. Vårt svenska hopp, Björn Gunnarsson, var ute med sin nya BMW-superbike och körde som bäst ett varv på 19:00.308, med en snitthastighet på 119.119.125 mph när vägen väl var torr. Totalt har 191 Sportsters varit med i tävlingen. Ola och hans familj kommer att bo kvar på sin gård på Gotland men pendla mellan hem och arbete.

Och har ett hungrigt designteam. Alla elektroniska komponenter är dolda för att inte äventyra hojens rena linjer. Vi slog på en kanna och släppte in David. Under 2016 har Öhlins firat sitt 40-årsjubileum. Årets världsmästerskap i custombygge kördes för tolfte gången ihop med den stora allmänna MC-mässan i Köln. En jury kommer välja ut de allra bästa ombyggnationerna som skickas. Det räckte till kvalplats 59 av inkvalade. 2018 är fjärde året som Harley-Davidson kör sin byggtävling Battle of the Kings. Grand Opening i oktober, säger en glad Daniel Andersson.

Årets sommarnummer finns nu i butik! Hans fight blir nu den tuffast av dem alla. Öppettider: Torsdag 10-20 fredag 10-20, lördag 9-19, söndag 10-17. Ingen given sak på ön då bara att ta sig runt ett enda varv innebär en tur på över 6 svenska mil, och tar dig från havsnivån till 422 meters höjd uppe på berget Sneafell. Tre man dog i år under TT-veckorna. En hoj som från start kommer i fem olika utföranden som ersätter sina föregångare: Street Twin, T120, T120 Black, Thruxton och Thruxton. I år körde vi denna klassiker för 29:e gången. Nämligen Brandon Casquilho, en av originalmedlemmarna i Salinas Boys som tidigare jobbat både med Cole Foster och Jesse James, samt haft egna firman Mullins Chain Drive, som nu sålt sin firma för att emigrera till Sverige och börja jobba med Vardhalla i Högdalen. Det är mycket stålar för en gammal hoj! Men för att skaffa lite assistans på vägen följde två polare med på en panhead och en knucklehead. På Isle of Man skall man som bekant undvika marksyningar. kompisar på nätet svt spa eskilstuna Hojens digitala system ska hålla koll på säkerheten och se till att förarens misstag korrigeras. Bland annat ny kåpa, nya väskor och den klassiska framskärmen med neddragna skärmsidor blir massage värnamo thaimassage copenhagen nu mer ovanlig. Beteckningen "Ride-In" måste tas bokstavligen av deltagarna. Mer info på: Världens mest sålda motorcykel är Honda Super Cub. Vänster 268:an nedför backen till stora macken Vallentuna Motor för pit stop.

Var det rätt av Harley att släppa Dyna-serien? Teamet gjorde ett enastående arbete med att förbereda Scout FTR750 för denna tävling, och jag körde så hårt jag kunde. Och alla som ägnat sig åt kustomkulturen under 1900-talet vet vad Mooneys är för något. Totalt var det 19 klasser med mopeder, trikar och motorcyklar för deltagarna. Jimmy Olsson är en av killarna som sysslar med motorsport på heltid och kommer att uppträda tillsammans med Norrtäljes duktiga stuntåkare Marcus Edlund, Robert Löfberg och William Mattsson. Utförligt reportage från Martins japanska äventyr återfinns i papperstidningen framgent. Som alltid går rutten sedan till Motorgården i Enköping där Strul MCC har sin legendariska Mälaren Runt-fest. Utöver att köpa hojprylar i butiken så kan man snacka med Kenta i verkstaden om nästa planerade hojprojekt. Värre är de för mångfaldige segraren Ian Hutchinsson som kämpar med att bli tillräckligt bra i sitt ben för att komma till start. Det handlar om H-D, Indian, Norton, Husqvarna, AJS, Boss Hoss, Royal Enfield med flera.

Mainhattan's "Greatful Sled" fick en stor roll som inte ska avslöjas här, men det ser du när du ser filmen. Christer Sheriffen Johansson dokumenterade dramat på film, oredigerat och rått kommer ni här att känna spänningen från vår svenska chopperstjärnas kamp mot sekunderna. Bonneville T120 och T120 Black har 1200-motorn på 105 Nm/3100 varv, vilket är hela 54 mer än på tidigare generation, medan Thruxton samt Thruxton R har en "Thruxton spec"-motor på 112 Nm/4950 varv. Husqvarna kommer att låta täcket falla från Vitpilen och Svartpilen. Efter fjolårets fantastiskt fina niondelars i Junior laddar Björn med nya maskiner.

I fjol kördes premären och allt är upplagt för att detta kommer att bli en ny hojklassiker. Låt dig inspireras och läs mer i MCM nummer 3-2015 som finns ute till försäljning nu! Denna film, från idag, visar hur Hooligan-föraren och fotografen Dimitri Coste närmar sig hojen och gasar på en flat track-bana. På speedwayovalen körs en div. Men sen fick jag anställning på FiB/Aktuellt och jobbade med det fram till 80-talet, säger Siwer. Men chansen att det skulle bli Manfred som vinner anser han själv som väldigt liten. Den har en uppsättning Rick's hårda packväskor och bakskärm, bahn kåpor, Danny Gray sadel, Kross avgassystemet och gaffelkronor från Arlen Ness. Som vanligt den bästa tidningen vi någonsin har gjort Läs mer om nya numret här.

Micke har ett genuint MC-intresse och är uppväxt i en riktig motorfamilj. Jag skruvar bara Harley. Han lärde mig hur man balanserar, men det är ju inte så mycket sådant idag. Återförsäljare kunde välja mellan Iron 883, Forty-Eight eller Roadster. Hela projektet och byggprocessen finns väl dokumenterad och publicerad i MCM. I år får vi läsa om hur de har kört The Motorcycle Cannonball med en 1915 års H-D Model 11F. Kawasaki vill nu rikta ficklampan mot Sveriges alla garage efter ombyggda Kawor med parallelltwin i typisk caféracer- eller scramblerstil. Hojen har sexväxlad låda, insprutning, traction control och ride by wire.

Reader Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *